فهرست محتوا:
کارآفرینی چیست؟
مفهوم کارآفرینی چیست؟
کارآفرین کیست؟
انواع کارآفرینی
کارآفرینی فردی چیست؟
فواید کارآفرینی
نقش کارآفرینی در رشد اقتصادی
کارآفرینی فرآیند طراحی، راه اندازی و توسعه یک کسب و کار یا سازمان جدید است. این شامل حل تمامی مشکلات و ایجاد چیزهایی است که قبلاً وجود نداشتند که این امر هم ریسکپذیری و هم خلاقیت را میطلبد.
به تعریف دیگری کارآفرینی ایجاد یا استخراج ارزش اقتصادی است. با این تعریف، کارآفرینی بهعنوان یک تغییر در نظر گرفته میشود که عموماً مستلزم ریسکی فراتر از آنچه معمولاً در راهاندازی یک کسبوکار با آن مواجه هستید، را بطلبد. کارآفرینی فرآیند شروع یک کسب و کار جدید یا کسب و کار موجود با نوآوریها، محصولات یا خدمات جدید است. همچنین میتوان آن را به عنوان "شخصی که یک شرکت را سازماندهی و مدیریت میکند" تعریف کرد.
کارآفرینان مسئول تمام جنبههای موفقیت و شکست شرکت خود هستند. آنها باید فرصتها را به سرعت شناسایی کرده، برای تحقق بخشیدن به آن فرصتها ریسک کرده، سپس مسئولیت مدیریت عملیات شرکت خود را در صورت موفقیت یا شکست بر اساس شرایط خود بر عهده بگیرند.
کارآفرینی عمل کارآفرین بودن است. همچنین به عنوان خوداشتغالی یا راه اندازی کسب و کار خود شناخته میشود. کارآفرینان افراد ریسک پذیری هستند که چالشها را پذیرفته و بر اساس ایدهها، ارزشها، باورها و ترجیحات خود تصمیم میگیرند. آنها از قوانین یا مقررات پیروی نمیکنند زیرا میخواهند با دیگران متفاوت باشند.
کارآفرینی به این معناست که شما ایده چیز جدیدی دارید (نه فقط کپی کردن ایده دیگران). شما میتوانید موفق باشید اگر ایدههای خوبی داشته باشید اما فقط اگر آنها را پیادهسازی کرده و امتحان کنید!
کارآفرین فردی است که در یک یا چند کسب و کار سرمایهگذاری کرده و بیشتر ریسکها را متحمل میشود و از بیشتر سودها در آینده بهره میبرد. فرآیند راه اندازی یک کسب و کار به عنوان کارآفرینی شناخته میشود. کارآفرین معمولاً به عنوان یک مبتکر، منبع ایدهها، کالاها، خدمات و کسب و کار ظاهر میشود.
تعاریف محدودتر کارآفرینی را به عنوان فرآیند طراحی و راهاندازی یک کسبوکار جدید که اغلب شبیه به یک کسبوکار کوچک است یا به عنوان «ظرفیت و تمایل برای توسعه، سازماندهی و مدیریت یک سرمایهگذاری تجاری همراه با هر یک از خطرات آن توصیف کردهاند و افرادی که این مشاغل را ایجاد میکنند اغلب به عنوان کارآفرین شناخته میشوند.
در حالی که مفهوم کارآفرینی معمولاً بر راهاندازی کسبوکارها متمرکز است، به دلیل ریسکهای بالای راهاندازی یک استارتآپ، بخش قابلتوجهی از کسبوکارهای نوپا مجبور به تعطیلی به دلیل «فقدان بودجه، تصمیمهای بد تجاری یا تاثیرات دولت هستند. سیاستها و بحران اقتصادی، کمبود تقاضای بازار یا ترکیبی از همه اینها میتواند کارآفرینی را مورد تهاجم قرار دهد.
کارآفرینی عمل کارآفرین بودن است. این در مورد اقدام و ایجاد چیزهایی است خواه راه اندازی کسب و کار خود یا کار کردن برای شخص دیگری در یک موقعیت مدیریتی را میطلبد. در ادامه 7 نوع کارآفرینی را برای شما تعریف کردهایم:
• کارآفرینی کسب و کارهای کوچک
• کارآفرینی شرکتهای بزرگ
• کارآفرینی اجتماعی
• کارآفرینی استارتآپی
• کارآفرینی فردی
• کارآفرینی نوآورانه
• کارآفرینی در خانه
و بسیاری از انواع دیگر کارآفرینی وجود دارد که میتوان به این لیست اضافه کرد ولی مهمترین موارد این مواردی بود که ذکر شد و متداولترین انواع آن است.
کلمه "کارآفرین" از کلمه فرانسوی entreprise و کلمه کارآفرینی از کلمه entrepreneurship گرفته شده است که به معنای سرمایهگذاری است. به عبارت دیگر، کارآفرینی فرصتی برای ریسک کردن و امتحان کردن موارد جدید است و گاهی اوقات در آنها شکست میخورد.
کارآفرینی مستلزم ریسکپذیری است، زیرا هیچکس نمیداند چه کاری انجام میدهند تا زمانی که چیز جدیدی را امتحان کنند و اگر نتیجه ندهد، همیشه فرصتهای بیشتری در افق دورتر پیش خواهد آمد!
کارآفرینی یکی از منابعی است که اقتصاددانان آن را جزء لاینفک تولید میدانند، سه منبع دیگر زمین و منابع طبیعی، نیروی کار و سرمایه هستند. یک کارآفرین فردی سه مورد اول را برای تولید کالا یا ارائه خدمات ترکیب میکند. آنها معمولاً یک طرح تجاری ایجاد کرده، نیروی کار را استخدام کرده، منابع مالی را به دست آورده و رهبری و مدیریت را برای کسب و کار فراهم میکنند.
کارآفرینان فردی معمولاً هنگام ساخت شرکت خود با موانع زیادی روبرو میشوند. سه موردی که بسیاری از آنها به عنوان چالش برانگیزترین موارد ذکر میکنند به شرح زیر است:
• غلبه بر بوروکراسی
• استخدام استعدادها
• اخذ اعتبارات
اقتصاددانان هرگز تعریف ثابتی از "کارآفرین فردی" یا "کارآفرینی فردی" نداشتهاند. کلمه "کارآفرین" از فعل فرانسوی entreprendre به معنای "تعهد دادن" گرفته شده است. اگرچه مفهوم کارآفرین قرنها وجود داشته و شناخته شده بود، اما اقتصاددانان کلاسیک و نئوکلاسیک کارآفرینان را از مدلهای رسمی خود کنار گذاشتند تا اواسط قرن بیستم بود که اقتصاددانان به طور جدی تلاش کردند تا کارآفرینی فردی را در مدلهای خود بگنجانند.
سه متفکر در شمول کارآفرینان فردی به نامهای جوزف شومپیتر، فرانک نایت و اسرایل کرزنر در این امر نقش اساسی داشتند. شومپیتر پیشنهاد کرد که کارآفرینان فردی نه فقط شرکتها، بلکه مسئولیت خلق چیزهای جدید در جستجوی سود را بپذیرند. نایت بر این معتقد بود که کارآفرینان فردی مسئول ریسک در بازارهای مالی هستند و کرزنر به این فرآیند فکر میکرد و در نهایت به این کشف منتهی شد.
کارآفرینی فواید زیادی دارد و میتواند در حیطههای مختلف یک جامعه باعث رشد و نوآوری شود که در ادامه برخی از این فواید را تعریف کردهایم:
• کارآفرین مسئول ایجاد مشاغل جدید است که به نوبه خود باعث نوآوری و رشد در اقتصاد میشود.
• رضایت از دانستن اینکه چیزی را از هیچ خلق کردهاید.
• توانایی رئیس خود بودن
• امکان کسب درآمد زیاد در صورت تلاش زیاد
• تمرکز روی سوددهی و توسعه کسب و کار
• دارا بودن اهداف واقع بینانه برای زندگی کسب و کار خود
کارآفرینی نقش موثری در رشد اقتصادی و استاندارد زندگی مردمان یک کشور دارد. به عنوان یک موسس استارت آپ یا صاحب یک کسب و کار کوچک، ممکن است فکر کنید که به سادگی برای ایجاد کسب و کار خود سخت کار میکنید و برای خود و خانواده خود تامین مالی دارید اما شما در واقع کارهای بسیار بیشتری برای جامعه خود، استان خود، منطقه خود و کشور خود به طور کلی انجام میدهید. در ادامه برخی از این موارد را با هم مرور میکنیم:
1. ایجاد و به اشتراک گذاری ثروت را به همراه دارد
کارآفرینان با تأسیس کسب و کار منابع خود را سرمایهگذاری میکنند و سرمایه را از سرمایهگذاران، وامدهندگان و مردم جذب میکنند. این امر ثروت قابل توجهی را یکپارچه کرده و به مردم امکان میدهد از موفقیت کارآفرینان و کسب و کارهای رو به رشد بهرهمند شوند. این نوع سرمایه تلفیقی که منجر به تولید و توزیع ثروت میشود، یکی از الزامات و اهداف اساسی توسعه اقتصادی است.
2. ایجاد شغل میکند
کارآفرینان بر خلاف جویندگان کار، طبیعتاً ایجاد کننده شغل هستند. ترجمه ساده این است که وقتی کارآفرین میشوید، یک جویای کار در اقتصاد کمتر میشود و سپس برای چندین جویای کار دیگر شغل ایجاد میکنید. این نوع اشتغال زایی توسط کسب و کارهای جدید و موجود مجدداً یکی از اهداف اساسی توسعه اقتصادی است.
3. توسعه متوازن منطقهای ایجاد میکند
کارآفرینانی که مشاغل و واحدهای صنعتی جدید را راهاندازی میکنند با قرار گرفتن در مناطق کمتر توسعه یافته و عقب مانده به توسعه منطقهای کمک میکنند. رشد صنایع و تجارت در این مناطق منجر به بهبود زیرساختها مانند جادهها و خطوط ریلی بهتر، فرودگاهها، تامین برق، مدارس، بیمارستانها، مراکز خرید و سایر خدمات عمومی و خصوصی میشود که در غیر این صورت در دسترس نبودند.
هر کسبوکار جدیدی که در یک منطقه کمتر توسعهیافته قرار میگیرد، هم مشاغل مستقیم و هم غیرمستقیم ایجاد میکند و به طرق مختلف به رشد اقتصادهای منطقه کمک میکند.
۴. استاندارد زندگی را بالا میرود
افزایش سطح زندگی مردم در یک جامعه یکی دیگر از اهداف کلیدی توسعه اقتصادی است. کارآفرینان دوباره نقش کلیدی در افزایش سطح زندگی در یک جامعه را ایفا میکنند. آنها این کار را نه تنها با ایجاد شغل، بلکه با توسعه و اتخاذ نوآوریهایی که منجر به بهبود کیفیت زندگی کارکنان، مشتریان و سایر ذینفعان جامعه میشود، انجام میدهند.
۵. صادرات را افزایش میدهد
هر کسب و کار در حال رشد در نهایت میخواهد در مسیر صادرات قرار بگیرد تا تجارت خود را به بازارهای خارجی گسترش دهد. این یک عنصر مهم توسعه اقتصادی است زیرا دسترسی به بازارهای بزرگتر را فراهم میکند و منجر به ورود ارز و دسترسی به آخرین فناوریها و فرآیندهای پیشرفته در بازارهای خارجی توسعهیافتهتر میشود. یکی دیگر از مزایای کلیدی این است که این گسترش منجر به پایداری درآمد کسب و کار در طول رکود اقتصادی در اقتصاد محلی شده و میتواند مشکلات را به راحتی حل کرده و از بحران عبور کند. در کنار خود عده زیادی از افرادی که با خود همراه کرده است را هم میتواند از این بحران عبور داده و به موفقیت برساند.
۶. توسعه جامعه به راحتی امکانپذیر میشود
توسعه اقتصادی همیشه به توسعه جامعه تبدیل نمیشود. توسعه جامعه به زیرساختهایی برای آموزش و پرورش، مراقبتهای بهداشتی و سایر خدمات عمومی نیاز دارد. به عنوان مثال، برای جذب کسب و کارهای جدید به کارمندانی با تحصیلات عالی و ماهر در یک جامعه نیاز دارید. اگر موسسات آموزشی، آموزشگاههای فنی و فرصتهای کارآموزی وجود داشته باشد، به ایجاد مجموعهای از کارمندان تحصیل کرده و ماهر کمک میکند.
نویسنده : نسیم اصفهانی
امنیت دادهها در وبسایت تضمین حفظ اطلاعات کاربران و جلوگیری از دسترسیهای ...
برای انتخاب اپلیکیشن کاربردی باید یک بررسی دقیق انجام دهیم که شامل مواردی م ...
موفقیت در کسب و کار رویایی است که به واقعیت تبدیل میشود، اگر به آن عشق بورزید و با انگیزه به آن بپردازید. تنها راه رسیدن به نتایج خوب و ماندگار، پیوستگی و تلاش مستمر است. رویای یک کسب و کار چشم اندازی در ذهن، اشتیاقی در قلب و استقامتی برای حرکت کردن در شما ایجاد میکند. کافیست سدهای ذهنی خود را بشکنید و از دیوارهای قطور عادت و یکنواختی عبور کنید، آنگاه میتوانید در دریای زلال موفقیت تنی به آب بزنید. یا لطیف
با ما همراه شوید تا از آخرین اخبار مرتبط سریعتر مطلع شوید. برای ثبت آدرس ایمیل خود اینجا کلیک کنید ..!