فهرست محتوا:
اسکیل آپ اصولی کسب و کار
مراحل رشد استارتاپ
تفاوت اسکیل آپ و استارت آپ
تفاوت رشد و اسکیل استارت آپ
چالشهای مرحله اسکیل آپ
جمعبندی
تبدیل شدن به اسکیل آپ (scale up) بزرگترین هدف استارتاپها محسوب میشود. آمارها در حوزه استارت آپ و کارآفرینی نشان میدهد تنها نیمی از استارت آپها در طول ۵ سال اول حیات خود تداوم پیدا کرده و از این میان تنها یک مورد از هر ۲۰۰ استارتاپ تبدیل به اسکیل آپ میشود. اگر صاحب یک استارت آپ هستید و قصد شما برای اسکیل آپ شدن کسب و کارتان جدی است، باید با اصول اسکیل آپ و استراتژیهای آن آشنا شوید. ما در این مقاله قصد داریم به روشهای اسکیل آپ کردن استارت آپها و موفقیت در این راه بپردازیم.
همچون استارت آپ، اسکیل آپ نیز نوعی تعریف سازمان محسوب میشود و به ابعاد و مراحل رشد یک کسب و کار نوپا و اصطلاحا کارآفرین است. در حقیقت بعد از این که یک استارت آپ به عمر موفق بالای ۵ سال میرسد کم کم میتواند به یک اسکیل آپ تبدیل شود. استارت آپها و اسکیل آپها به دنبال مقدار ثابتی از رشد و تأثیر در بازار هستند. با این حال هریک از این دو، در مراحل مختلفی از چرخه عمر کسب و کار خود قرار دارند.
برای این که به سوال «اسکیل آپ یعنی چه؟» پاسخ دقیقی بدهیم باید بگوییم چرخه عمر کسب و کارها دارای مراحل مختلفی است که یک کارآفرین برای رسیدن به موفقیت باید این مراحل را با موفقیت طی کرده و برای هر مرحله آگاهی، برنامه ریزی و هدفهای مناسب داشته باشد.
استند آپ
رشد هر کسب و کار با این مرحله آغاز میشود. همه کسب و کارها ابتدا با ایدههایی که در ذهن کارآفرینان وجود دارد، تولد مییابند. در مرحله استند آپ این ایدهها مورد بررسی و آنالیز قرار میگیرند. این مرحله در موفقیت یک کسب و کار بسیار مهم و تأثیرگذار است، اما متأسفانه اکثر استارت آپها از این مرحله عبور میکنند بدون آن که به زیرساختها و سایر ایدههای تأثیرگذار و مرتبط با کسب و کار فکر کنند.
استارت آپ
در این مرحله از عمر یک کسب و کار، ایدهها و بررسیهای اولیه پختهتر شده و یک برنامه شغلی (business plan) و تیمی از اعضای استارت آپ شکل میگیرد. این اعضا در واقع هسته اولیه کسب و کار هستند و همکاریهای اولیه را شاکل داده و همه تمرکز خود را روی محصول یا خدمت جدیدی است که قرار است استارت آپ آنها به بازار معرفی کند قرار میدهند. در این مرحله محصول یا خدمت جدید عموما معرفی میشود و ارائه و عرضه آن در مقیاس کوچک انجام میگیرد.
اسکیل آپ
این مرحله از کسب و کار، مهمترین مرحله از رشد یک استارت آپ محسوب میشود. در واقع بعد از این که استارت آپ ایده خود را عملی کرده و محصول یا خدمت جدید را در مقیاس کوچک به بازار ارائه میکند، با آنالیز بازخورد بازار و تثبت حضور محصول یا خدمات در آن، وارد مرحله اسکیل آپ میشود. از ویژگیهای این مرحله میتوان به اتحاد و تعامل بین اعضای استارت آپ و ایجاد تعاملات لازم در این مجموعه اشاره کرد. در مرحله اسکیل آپ محصول یا خدمات آمادگی ارائه و عرضه در سطح انبوه را پیدا میکنند و هسته مرکزی استارت آپ شروع به توسعه کرده و تیمهای دیگری به تفکیک تخصص و متناسب با نیاز اسکیل آپ به مجموعه اضافه میشوند. مثلا در این مرحله تیمهای بازاریابی، روابط عمومی، مدیریت منابع انسانی و… شکل میگیرند.
در این مرحله استارت آپ با یک جهش بسیار بزرگ همراه خواهد بود و یک استارت آپ کوچک به مجموعهای بزرگ با زیر مجموعههای متعدد تبدیل میشود که نبض بازار را در دست گرفته و در مسیر موفقیت گام بر میدارد.
اسکرو آپ
در این مرحله از رشد یک استارت آپ یا کسب و کار، همه چیز به مرحله تثبیت رسیده و دیگر شاهد آن رشد سریع و جهش گونه نیستیم. در واقع کسب و کار به مرحلهای میرسد که سازمان یافتهتر و پختهتر شده و بدنه سنگینی پیدا میکند. در این مرحله از رشد کسب و کار اعضای هسته مرکزی استارت آپ به درآمد خوبی رسیدهاند و تیمهای مختلف در بدنه آن گسترش یافته و فرآیندهای اجرایی نیز شکل پیچیدهتری دارند.
به این ترتیب میتوان چرخه عمر یک استارت آپ را شامل مراحل استند آپ، اسکیل آپ و اسکرو آپ دانست.
با توجه به تعاریفی که ارائه کردیم اینک میدانید که استارت آپ و اسکیل آپ در واقع دو مرحله متفاوت از رشد یک کسب و کار هستند. در حقیقت اسیکل آپ را باید مرحله مهمی از توسعه استارت آپ دانست. بیایید به تعاریف علمی استارت آپ و اسکیل آپ نگاهی بیاندازیم.
استارت آپ یک کسب و کار نوآورانه و مبتنی بر فناوریهای مدرن است. چنین شرکتهایی عموما از قابلت رشد سریع برخوردار هستند. در استارت آپ معمولا ایده کسب و کار اولیه مورد آزمایش قرار میگیرد و به جمع آوری منابع مالی و طراحی مدل کسب و کار پرداخته میشود. یک شرکت کوچک با عمر حدود ۵ سال استارت آپ نامیده میشود.
اسکیل آپ شرکتی است که از مرحله استارت آپ با موفقیت عبور کرده و مدل کسب و کار خود را به یک الگوی تکرارپذیر اقتصادی تبدیل کرده است. در یک اسکیل آپ محصول یا خدمات با نیاز بازار تطابق یافتهاند و مدیران به این نتیجه رسیدهاند که با یک الگوی بزرگتر از کسب و کار میتوان همچنان پاسخگوی نیاز بازار بود.
به زبان سادهتر زمانی که یک استارت آپ همچنان به مواردی چون جایگاهیابی مناسب محصول و خدمات خود در بازار، تأمین بودجه و نظم بخشیدن به توالی فعالیتهای خود میپردازد، یک اسکیل آپ جایگاه محصولات و خدمات خود را متناسب با نیاز بازار تثبت کرده و در مسیر تلاش برای سرعت بخشیدن به فعالیتهای مرتبط با رشد، توسعه یا جهش یا همان اسکیل کسب و کار خود است.
اگر بخواهیم به تفاوت میان رشد و اسکیل آپ یک کسب و کار بپردازیم، باید گفت وقتی یک استارت آپ در مرحله رشد قرار دارد ممکن است سرعت رشد و توسعه آن به اندازهای سریع و زیاد نباشد که آن را از یک استارت آپ کوچک به یک سازمان با تیمهای مختلف تبدیل کند. در واقع استارت آپ در حال رشد است اما هنوز وارد مرحله جدیدی از رشد و تعامل نشده است.
وقتی استارت آپ وارد مرحله اسکیل میشود، رشد آن بسیار سریع و زیاد است، هسته مرکزی استارت آپ زیر شاخههای مختلف دیگری پیدا میکند و تیمهای جدیدی تشکیل میشوند، محصول یا خدمات با افزایش مقیاس همراه است و درآمد روز به روز بیشتر شده و تعاملات پیچیدهتر میشوند.
به معنای سادهتر رشد یک کسب و کار به معنای بزرگ شدن آن در طول یک دوره زمانی است اما اسکیل کردن ظاهر شدن یک سازمان در ابعاد متناسب بر اساس مقیاسهای حساب شده است.
وقتی یک استارت آپ به مرحله اسکیل آپ میرسد عموما با دو مسئله روبه رو است:
• اکثر کارها به صورت دستی انجام میگیرند.
• همه افراد در سازمان همه کار انجام میدهند.
در واقع در مرحله استارت آپ مسئولیتهای افراد به خوبی تعریف نشده است و اعضای هسته مرکزی استارت آپ هر کاری میتوانند انجام میدهند. اما با توسعه کسب و کار نیاز است که تغییراتی در سیستم رهبری صورت گرفته و به فرآیندهای خودکارسازی توجه شود.
در مرحله اسکیل آپ پیچیدگیهای تصمیم گیری تغییر پیدا میکند. میزان درگیری ذینفعان افزایش یافته و میزان ریسک قابل تحمل سازمان کاهش مییابد. برای این که تصمیم گیری در هر مرحله اهمیت بالایی دارد، عموما در این مرحله نقشهای مختلفی برای اعضا تعریف شده و طبقهبندی سازمانی از نظر انجام وظایف شکل میگیرد.
هرچه روند توسعه استارتاپ سریعتر میشود، سازمان برای مقابله با پیچیدگیهای روز افزون به زیرساختهای فیزیکی و سیستمهای فناوری اطلاعات پیچیدهتری نیاز خواهد داشت. با این وجود عموم چالشها در زمینه رهبری، زیرساختها و بازاریابی خواهد بود.
گاهی اوقات ممکن است چالش یک اسکیل آپ در کنار مواردی که به آنها اشاره کردیم، در جریان نقدینگی نیز احساس شود. گاهی با رشد سریع و افزایش سریع هزینه ها، منابع مالی بیشتری نیاز خواهد بود. مواردی چون استخدامهای جدید، فعالیتهای برونسپاری، فضای فیزیکی و… به برنامه و منابع مالی حساب شده نیازمند است.
از دیگر چالشهای پیش روی یک اسکیل آپ میتوان به یافتن و حفظ افراد مناسب در کنار حفظ سطح رقابت و سطوح محصول اشاره کرد. در مرحله اسکیل آپ مهم است که سازمان با استخدام افراد متخصص و مناسب برای حوزههای مختلف به رشد ارگانیک سازمان و همچنین برای رشد محصول و سطحبندی آن به بازاریابی و فروش بیشتر توجه داشته باشد. در واقع پر کردن شکاف بین مرحله استارت آپ و اسکیل آپ جز با رویارویی با این چالشها امکانپذیر نخواهد بود.
جمعبندی
برای این که یک استارت آپ با موفقیت به مرحله اسکیل آپ برسد نیاز است که با استراتژیهای اسکیل آپ آشنایی کامل داشته باشد. رشد یک کسب و کار بر اساس اصول اسکیل آپ میتواند از یک استارت آپ کوچک با ایدههای کارشناسی شده و موفق در مدت زمان مشخصی یک اسکیل آپ مبتنی بر روشهای رشد رقابتی بسازد. ما در این مقاله به نکات مهم پیرامون فرآیندهای اسکیل آپ و تفاوت آن با استارت آپ پرداختیم.
نویسنده : نسیم اصفهانی
محتوا به عنوان اصلیترین عنصر سئو نقش بسیار مهمی در جایگاه سایت در نتایج مو ...
یک کارآفرین موفق فردی است که با نوآوری و ریسکپذیری، فرصتهای کسب و کار را ...
موفقیت در کسب و کار رویایی است که به واقعیت تبدیل میشود، اگر به آن عشق بورزید و با انگیزه به آن بپردازید. تنها راه رسیدن به نتایج خوب و ماندگار، پیوستگی و تلاش مستمر است. رویای یک کسب و کار چشم اندازی در ذهن، اشتیاقی در قلب و استقامتی برای حرکت کردن در شما ایجاد میکند. کافیست سدهای ذهنی خود را بشکنید و از دیوارهای قطور عادت و یکنواختی عبور کنید، آنگاه میتوانید در دریای زلال موفقیت تنی به آب بزنید. یا لطیف
با ما همراه شوید تا از آخرین اخبار مرتبط سریعتر مطلع شوید. برای ثبت آدرس ایمیل خود اینجا کلیک کنید ..!