031331312270
تحلیلگر کسب‌وکار کیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

تحلیلگر کسب‌وکار کیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

محتوای ساده | شنبه , 07 تیر 1404 152
تحلیلگر کسب و کار با تخصص در تجزیه و تحلیل داده‌ها و فرایندها، به بهبود عملکرد سازمان‌ها کمک می‌کند. او با شناسایی نیازها، ارائه راهکارهای بهینه و هماهنگی بین بخش‌های مختلف، به تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و افزایش بهره‌وری کمک می‌کند.

فهرست محتوا:

تحلیلگر کسب‌وکار کیست

مسئولیت‌ها و وظایف تحلیلگر

مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر تجاری

نقش تحلیلگر خوب در رشد کسب و کار 

انواع تحلیلگر کسب‌وکار را بشناسید

 

تحلیلگر کسب‌وکار کیست

 

نقش یک تحلیلگر کسب و کار در زمان کنونی نقش کاملا حیاتی برای هر کسب و کاری است. این کار یکی از پردرآمدترین حرفه‌ها بوده و برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر کسب و کار به چندین مهارت نیاز دارید که هر یک از آنها را در این مطلب مرور می‌کنیم. در این مطلب در مورد چگونگی تبدیل شدن به یک تحلیلگر کسب و کار و نقش یک تحلیلگر کسب و کار در یک حوزه آشنا می‌کنیم.
 
در محیط کاری امروزی، سازمان‌ها از داده‌ها برای کشف الگوهای کسب و کار و به دست آوردن دیدی منطقی و معنادار استفاده می‌کنند که آنها با این داده‌ها سعی در بهبود توسعه و تصمیمات حیاتی دارند. یک تحلیلگر کسب و کار با شناخت و تحلیل و توسعه کسب و کار و همچنین تحلیل مشکلات کسب و کار و ارائه راه حل‌هایی که ارزش آن را برای ذینفعان به شما می‌رساند، تغییر را در یک سازمان امکان‌پذیر می‌کند. 
آنها از نزدیک با تیم فناوری همکاری می‌کنند تا کیفیت خدمات ارائه شده را افزایش دهند، آنها همچنین به یکپارچه‌سازی و آزمایش خدمات جدید کمک می‌کنند. اکنون که می‌دانید یک تحلیلگر کسب و کار و کار کیست، اجازه دهید در مورد مسئولیت‌های یک تحلیلگر کسب و کار برای شما توضیح دهیم.


مسئولیت‌ها و وظایف تحلیلگر کسب‌وکار


شغل یک تحلیلگر تجاری دارای تنوع نقش و مسئولیت‌های مختلف است. از این رو اگر این سوال را دارید که چگونه یک تحلیلگر تجاری شوید، باید با وظایف مختلف تحلیل‌گران آشنا شوید. در ادامه برخی از مسئولیت‌های اصلی یک تحلیلگر ارائه شده است:
•    یک تحلیلگر کسب و کار یک سازمان را به خوبی شناسایی کرده و راه حل‌های سودآورانه‌ای برای آنها ارائه می‌دهد.
•    آنها نیازهای تجاری را از مشتریان و ذینفعان درک و جمع آوری می‌کنند. 
•    تحلیلگران کسب و کار با تیم توسعه ارتباط موثری دارند تا راه حلی برای حل مشکلات مختلف طراحی کنند.
•    آنها به طور فعال طرح‌های مختلفی را ارائه می‌دهند و ویژگی‌های جدید طراحی شده مورد نیاز یک کسب و کار را پیاده سازی می‌کنند.
•    تحلیلگران کسب و کار الزامات عملکردی و غیر عملکردی یک کسب و کار را می‌سنجند.
•    آنها جلسات منظم را با مدیران و مشتریان برای بحث در مورد مسائل و راه‌حل‌های تجاری برگزار می‌کنند. 
•    تحلیلگران کسب و کار مسئول اعتبارسنجی وضعیت یک پروژه هستند. آنها باید مطمئن شوند که آیا راه حل‌های تجاری مطابق با نیازهای مشتریان است یا خیر. 
•    یک تحلیلگر کسب و کار برای انتقال تمام یافته‌های پروژه، تجسم داده‌ها را در فرآیند کاری خود قرار داده و ایجاد می‌کند.


مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر تجاری


برای انجام موفقیت آمیز وظایفی که توضیح داده شد، در این موقعیت کاری باید یک مجموعه مهارت فنی و غیر فنی بسیار عالی داشته باشید. در ادامه مهارت‌های مهمی‌که برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر کسب و کار به آن نیاز دارید، ذکر شده است:
1. دارا بودن مدرک و دانش
شما باید دارای مدرک آکادمیک در رشته مربوطه بوده و همچنین دوره‌های مختلف مرتبط با این کار را گذرانده باشید که به همراه تجربه مرتبط می‌توانید نتیجه خوبی از این کار بگیرید.
2. مهارت‌های تحلیلی
تحلیلگران کسب و کار باید دارای مهارت‌های تحلیلی همراه با تفکر منطقی و انتقادی باشند. این به تفسیر نیازهای کسب و کار و انتخاب بهترین راه حل برای یک مشکل تجاری چالش برانگیز کمک می‌کند.
مجموعه مهارت‌های یک تحلیلگر تجاری باید شامل مهارت‌های تحلیلی عالی برای تفسیر و تبدیل نیازهای مشتریان به فرآیندهای عملیاتی باشد. بیشتر شرح شغل‌های تحلیلگر کسب و کار شامل مهارت‌های تحلیلی عالی برای تجزیه و تحلیل اسناد، داده‌ها، نظرسنجی‌های کاربران و نظارت بر فرآیند کار است که راه حل‌هایی را به عنوان موارد ضروری ارائه می‌دهد.
3. مایکروسافت اکسل
اکسل به ایجاد نمودارهای مختلف این کار کمک کرده و به تولید گزارش‌های پویا مرتبط با یک مشکل تجاری یاری می‌رساند.
4. مهارت‌های مذاکره
همانطور که گفته شد یک تحلیلگر تجاری باید مهارت‌های مختلف را در سطح عالی داشته باشد. به عنوان یک تحلیلگر کسب و کار، باید به یک نتیجه جامع برای شرکت خود رسیده و در عین حال با مهارت‌های مذاکره خود مشتری را راضی نگه دارید. 
5. مهارت کار با  SQL
دانش SQL و پایگاه داده‌های رابطه‌ای، برای یک تحلیلگر تجاری مورد نیاز است. این به دسترسی، بازیابی، و تجزیه و تحلیل داده‌ها کمک می‌کند. دانش کاری Microsoft SQL Server ،MySQL، Oracle DB و SQLite در این خصوص بسیار مهم است.
6. برنامه نویسی
آشنایی با زبان‌های برنامه نویسی مانندR  و  Pythonپیش نیاز کار انواع تحلیلگر کسب و کار است. دانش برنامه نویسی به حل مسائل پیچیده و سریعتر تجزیه و تحلیل داده‌ها کمک می‌کند. 
7. تجسم داده‌ها
تحلیلگران تجاری باید بدانند که روی ابزارهای تجسم مانند  Tableau، QlikView و PowerBI کار خواهند کرد. این به آنها کمک می‌کند تا گزارش‌ها و داشبوردهایی را ایجاد کنند که داده‌های پیش رو را پیش بینی کرده و به کمک آن تصمیمات تجاری حیاتی بگیرند.
8. مهارت‌های ارتباطی
یک تحلیلگر کسب و کار باید مهارت‌های ارائه و ارتباط خوبی با مشتریان داشته باشد تا آنها را همیشه در چرخه کسب و کار نگه دارد. ماهیت شغل تحلیلگر کسب و کار شامل تعامل با توسعه دهندگان، مشتریان، کاربران نهایی و مدیریت است. موفقیت یک پروژه بستگی به این دارد که تحلیلگران کسب و کار چگونه جزئیاتی مانند تغییرات درخواستی، نتایج آزمایش و الزامات پروژه را به وضوح بیان می‌کنند. تسلط در ارتباطات یک مهارت ضروری برای هر تحلیلگر تجاری است.
۹. مهارت‌های فنی
برای شناسایی راه حل‌های تجاری، تحلیلگران کسب و کار باید از پلتفرم‌های فناوری موجود و فناوری‌های نوظهور آگاهی کامل داشته باشد تا نتایج بالقوه‌ای را که می‌تواند از طریق برنامه‌های کاربردی فعلی و پیشنهادات جدید به دست آورد، تعیین کنند. طراحی سیستم‌های حیاتی کسب و کار و تست ابزارهای نرم افزاری نیز مهارت‌های فنی حیاتی و الزامات رایج در شرح شغل تحلیل‌گران کسب‌وکار هستند.
۱۰. قابلیت‌های تصمیم گیری
مهارت‌های تصمیم‌گیری صحیح، الزامات اجباری در شرح شغل هر تحلیلگر تجاری است. تحلیلگران کسب و کار باید قادر به ارزیابی‌های ذینفعان، تجزیه و تحلیل یک موقعیت و انتخاب برنامه مناسب باشند. از نظر تصمیم بقا و حفظ سود، دوام یک سازمان به طور قابل توجهی به مهارت‌های تصمیم‌گیری تحلیلگران تجاری متصل است.
۱۱. مهارت‌های مدیریتی
از برنامه‌ریزی محدوده یک پروژه و هدایت نیروی کار گرفته تا پیش‌بینی بودجه و مدیریت درخواست‌های تغییرات در سازمان و همچنین نظارت بر تنظیمات مقررات برخی از جنبه‌های شرح شغل تحلیلگر تجاری هستند. به عنوان یک شغل میان رشته‌ای، تحلیلگران کسب و کار باید دارای مهارت‌های مدیریتی سطح بالا برای مدیریت پروژه‌ها از ابتدا تا انتها باشند.


نقش تحلیلگر خوب در رشد کسب و کار 


در حالی که نقش‌ها و مسئولیت‌های مختلف برای یک تحلیلگر کسب و کار وجود دارد، نقش اصلی یک تحلیلگر کسب و کار ایجاد تغییرات در یک سازمان است. تغییرات کارایی کلی سازمان را بهبود می‌بخشد که این موارد شامل بهینه سازی، مدیریت هزینه، شناسایی فرصت‌های تجاری جدید و ... است.
تحلیلگران این کار را از طریق جمع‌آوری تحقیق و تحلیل داده‌ها به همراه ارائه راه‌حل‌های مختلف و سپس اجرای آن راه‌ها و بهینه‌سازی‌ها با استفاده از ابزارها و فناوری‌ها انجام می‌دهند.
کار یک تحلیلگر کسب و کار شامل خوب به گونه‌ای است که در تجزیه و تحلیل مالی، پیش بینی و بودجه بندی، و همچنین داشتن درک روشنی از الزامات نظارتی، عوامل کلیدی موفقیت و شاخص‌های عملکرد نقش دارد. در ادامه خلاصه‌ای از نقش یک تحلیلگر کسب و کار بیان شده است:
•    توانایی کار با همکاران و ذینفعان برای به دست آوردن درک عمیق از الزامات حیاتی کسب و کار
•    توانایی تجزیه و تحلیل مدل‌های داده‌ای مختلف برای ارائه نتایج منطقی
•    توسعه راه حل‌های نوآورانه برای تغییرات عملیاتی و استراتژیک که نقش اصلی یک تحلیلگر تجاری است.
•    مهارت در ابداع فرآیندها یا ساخت سیستم‌های مورد نیاز برای اجرای تغییرات در یک سازمان
•    مهارت‌های ارتباطی و بین فردی قوی برای تعامل با مدیریت در خصوص اجرای تغییرات
•    دانش و تخصص مناسب در ارزیابی پیامدهای تغییرات ایجاد شده
•    مهارت در نوشتن گزارش و ارائه برای نشان دادن تأثیر تغییراتی که ایجاد کرده‌اید.
•    برگزاری آزمون‌ها، نظرسنجی‌ها و کارگاه‌های آموزشی بخشی از فعالیت روزانه شما خواهد بود.
•    مجموعه‌های مهارتی که در تقاضا و بخش اساسی از شرح شغل تحلیلگر تجاری هستند.
با توجه به اینکه نقش تحلیلگر کسب و کار در چشم انداز کسب و کار در حال تغییر امروزی بسیار مهم است، تقاضای زیادی برای جذب استعدادهای برتر برای ایفای این نقش در سازمان‌ها در سراسر جهان وجود دارد.


انواع تحلیلگر کسب‌وکار را بشناسید


همانطور که پیش‌تر گفته شد تحلیلگران وظایف مختلفی دارند که باید مهارت‌های مختلفی در خصوص هر یک از آنها بدست بیاورند. اما برخی از حیطه‌ها نیازمند تحلیلگر تخصصی دارد که در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم:
۱.  تحلیلگر اقتصادی
تحلیلگران اقتصادی مسئول ارائه دید مناسبی در مورد سلامت اقتصادی یک منطقه یا کشور هستند و معمولاً با سازمان‌های دولتی کار می‌کنند، اما ممکن است توسط شرکت‌ها یا سازمان‌های خصوصی نیز استخدام شوند.
تحلیلگران اقتصادی از منابع مختلف داده برای ردیابی و تحلیل روندهای اقتصادی در حوزه تمرکز خود استفاده می‌کنند. این ممکن است شامل مواردی مانند نرخ اشتغال، عادت‌های مصرف کننده، قیمت مسکن و غیره باشد.
تحلیلگران اقتصادی معمولاً در دفاتر کاری شخصی خود کار می‌کنند، اگرچه ممکن است برای شرکت در کنفرانس‌ها یا ملاقات با مشتریان به شرکت‌ها مراجعه کنند. آنها معمولاً در ساعات کاری منظم کار می‌کنند، اگرچه ممکن است برای رعایت ضرب‌الاجل‌ها نیاز به اضافه‌کاری داشته باشند. 
تحلیلگران اقتصادی معمولاً روی تیم‌هایی با دیگر تحلیلگران، اقتصاددانان و آماردانان کار می‌کنند. آنها همچنین ممکن است با تحلیلگران مالی، حسابداران و حسابرسان کار کنند. تحلیلگران اقتصادی به طور گسترده از کامپیوتر در کار خود استفاده کرده و باید در استفاده از نرم افزارهای آماری مهارت داشته باشند.
۲. تحلیلگر استراتژی
تحلیلگران استراتژی مسئول توسعه و اجرای استراتژی‌هایی هستند که به موفقیت سازمان‌ها کمک می‌کند. آن‌ها معمولاً با مدیریت ارشد برای شناسایی فرصت‌ها، طراحی برنامه‌های اقدام و نظارت بر پیشرفت به سمت اهداف کار می‌کنند.
تحلیلگران استراتژی همچنین ممکن است وظیفه ارائه یافته‌های خود را به سایر کارکنان سازمان داشته باشند. این کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که همه در مورد آنچه اتفاق می‌افتد و چرا اتفاق می‌افتد آگاه باشند.
تحلیلگران استراتژی برای موفقیت به دو مهارت اصلی نیاز دارند. اولین مهارت، مهارت‌های تحلیلی است که اساس تحلیل استراتژی است. به عنوان یک تحلیلگر استراتژی، شما از مهارت‌های تحلیلی برای ارزیابی داده‌ها، شناسایی روندها و پیش بینی در مورد آینده آنها استفاده می‌کنید، همچنین شما از مهارت‌های تحلیلی برای توسعه استراتژی‌ها و تعیین اینکه آیا آنها کار می‌کنند استفاده می‌کنید.
دومین مهارت هم مهارت‌های ارتباطی است که این مورد هم مهارت مهمی ‌برای یک تحلیلگر استراتژی است. آنها از مهارت‌های ارتباطی خود برای انتقال ایده‌های خود به مشتریان و سایر اعضای تیم استفاده می‌کنند. آنها همچنین از مهارت‌های ارتباطی خود برای توضیح داده‌های مالی پیچیده و سایر اطلاعات به مشتریان استفاده می‌کنند.
۳. تحلیلگر توسعه
تحلیلگران توسعه مسئول بهینه سازی فرآیندهای کسب و کار و افزایش درآمد است. آنها عملیات و امور مالی را ارزیابی کرده، سرنخ‌های فروش را مورد تحقیق قرار داده و استراتژی‌های تجاری بهبود یافته‌ای را توسعه می‌دهند. آنها همچنین باید به مدیران ارشد توسعه کسب و کار گزارش دهند.
۴. تحلیلگر ارزیابی عملکرد
مسئولیت اصلی تحلیلگر ارزیابی عملکرد، ارزیابی عملکرد سیستم‌ها و نتایج آنها است. آنها به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا از طریق کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد سودآورتر شوند و در نهایت به بهبود کارایی سازمان کمک کنند. شرح شغل تحلیلگر ارزیابی عملکرد مستلزم توسعه چارچوب‌های اندازه‌گیری عملکرد  KPIها، اهداف، نیازهای کاربر و مزایایی است که به عنوان معیاری برای تجزیه و تحلیل عملکرد یک سرویس یا محصول عمل می‌کند.
همچنین شامل مقایسه نتایج مورد نظر با نتایج واقعی و انطباق رویکرد و چارچوب به طور مناسب و در راستای هرگونه تغییر است. تحلیلگران عملکرد مسئول ارزیابی کنترل‌های کیفی برای مشاهده میزان مؤثر بودن آنها و شناسایی خطاها در یک سیستم هستند. آنها مسئول بررسی عملکرد منابع داده‌های عملیاتی برای شناسایی خطرات، برای انجام ماموریت بوده و با مدیریت همکاری می‌کنند تا خطرات شناسایی شده را در صورت لزوم اطلاع داده و کاهش دهند.
آنها مسئول هماهنگی پیاده سازی و گسترش ابزارهای مدیریت عملکرد و تشویقی، از جمله مدیریت پروژه، تجسم داده‌ها و پشتیبانی پس از اجرا هستند. همچنین کار این افراد شامل قرار گرفتن در میان تیم‌های داخلی برای ارائه عملکرد بهینه برای رشد مشتری، حفظ و سطوح بالای رضایت مشتری است.
برای کار به عنوان یک تحلیلگر ارزیابی عملکرد به حداقل مدرک لیسانس در رشته‌های تخصصی آن نیاز است. افراد علاقه‌مند به حرفه تحلیلگر ارزیابی عملکرد نیز باید مهارت‌های تحقیقاتی، ارتباطی، فردی، ارائه و تحلیلی قوی داشته باشند تا کار خود را با موفقیت انجام دهند.
 

blobنسیم اصفهانی

نویسنده : نسیم اصفهانی

مطالب و مقالات بیشتر

یک کارآفرین موفق چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

یک کارآفرین موفق چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

یک کارآفرین موفق فردی است که با نوآوری و ریسک‌پذیری، فرصت‌های کسب و کار را ...

آیا کسب‌وکار شما به سرویس پشتیبانی حرفه‌ای سرور نیاز دارد؟

آیا کسب‌وکار شما به سرویس پشتیبانی حرفه‌ای سرور نیاز دارد؟

سرویس پشتیبانی سرور تضمین می‌کند که سرورهای شما همواره پایدار، امن و بهینه ...

گردشگری: تجربه تاریخ، ماجراجویی در طبیعت، آرامش، تا مدرنیته و طعم‌های محلی

گردشگری: تجربه تاریخ، ماجراجویی در طبیعت، آرامش، تا مدرنیته و طعم‌های محلی

گردشگری، تجربه‌ای جذاب از کشف فرهنگ‌ها، جاذبه‌ها و زیبایی‌های طبیعی است. ای ...

طراحی و سفارش وب سایت انتشارات و چاپخانه

طراحی و سفارش وب سایت انتشارات و چاپخانه

وب‌سایت انتشارات انتشار و فروش آنلاین کتب، مجلات و محتوای چاپی را رقم می‌زن ...

برای ثبت دیدگاه وارد شوید ..!

موفقیت در کسب و کار رویایی است که به واقعیت تبدیل می‌شود، اگر به آن عشق بورزید و با انگیزه به آن بپردازید. تنها راه رسیدن به نتایج خوب و ماندگار، پیوستگی و تلاش مستمر است. رویای یک کسب و کار چشم اندازی در ذهن، اشتیاقی در قلب و استقامتی برای حرکت کردن در شما ایجاد می‌کند. کافیست سدهای ذهنی خود را بشکنید و از دیوارهای قطور عادت و یکنواختی عبور کنید، آنگاه می‌توانید در دریای زلال موفقیت تنی به آب بزنید. یا لطیف

پرسش امنیتی
انصراف
کلیه حقوق وب سایت برای ندیم آروین محفوظ است
لوگوی ندیم آروین