031331312270
ساخت اپلیکیشن: بهترین و کاربردی‌ترین روش برای توسعه اپلیکیشن

ساخت اپلیکیشن: بهترین و کاربردی‌ترین روش برای توسعه اپلیکیشن

محتوای ساده | دوشنبه , 14 آبان 1403 48
برای ساخت اپلیکیشن نیازمندی‌ها و اهداف به دقت تعیین می‌شوند. سپس، طراحی و رابط کاربری برنامه با توجه به اصول UI/UX طراحی می‌گردد و نهایتا توسعه‌دهندگان برنامه با استفاده از زبان‌ها و فریمورک‌های برنامه‌نویسی، کدهای مورد نیاز برای پیاده‌سازی برنامه را می‌نویسند.

فهرست مطالب:
توسعه اپلیکیشن چیست؟
توسعه اپلیکیشن چه مزیت‌هایی دارد؟
مراحل ساخت و مراحل توسعه اپلیکیشن شامل چه مواردی است؟
اجزاء یک اپلیکیشن اصولی چه مواردی را شامل می‌شوند؟
معرفی پلتفرم های توسعه اپلیکیشن
معرفی فریم ورک های توسعه اپلیکیشن
هزینه توسعه و ساخت اپلیکیشن با توجه به چه عواملی تعیین می‌شود؟
سخن آخر

 

توسعه اپلیکیشن شیوه زندگی بشر را دستخوش تغییر کرده است. در سال‌های اخیر بسیاری از فعالیت‌های روزمره مانند سفارش دادن غذا، فروش محصولات و رزرو تاکسی از طریق برنامه‌ها صورت می‌گیرند. به‌طورکلی اپلیکیشن به برنامه‌ای گفته می‌شود که به‌وسیله آن یک عملکرد یا مجموعه‌ای از عملکردها را از طریق پلتفرم‌های مختلفی مانند ویندوز، اندروید و iOS صورت می‌پذیرد. در عصر دیجیتال استفاده از اپلیکیشن‌ها به بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی بشر تبدیل شده است. این اپلیکیشن‌ها با مقاصدی مانند سرگرمی، برقراری ارتباط و ایجاد اشتغال مورد استفاده قرار می‌گیرند.
در این مقاله مراحل ساخت و توسعه، بهترین و کاربردی‌ترین روش برای توسعه اپلیکیشن و برخی از جزئیات دیگر را که در طی کردن موفقیت‌آمیز این پروسه به شما کمک خواهند کرد مورد بررسی قرار داده‌ایم.


توسعه اپلیکیشن چیست؟


توسعه اپلیکیشن یا application development به فرایند طراحی، ساخت، تست و نصب یک برنامه گفته می‌شود. این فرایند با استفاده از مراحل معین و روش‌های مشخصی انجام می‌شود و از استانداردهای خاصی تحت عنوان استانداردهای توسعه اپلیکیشن پیروی می‌کند.
فرایند توسعه اپ با اهدافی مانند افزایش تعامل با مشتریان و مخاطبان، افزایش شناخت عمومی درباره یک برند، برآورده کردن توقعات مشتریان با توجه به نیاز آن‌ها و توسعه کسب و کار آنلاین صورت می‌گیرد.


توسعه اپلیکیشن چه مزیت‌هایی دارد؟


اپلیکیشن سازی به کسب‌وکارها برای برندسازی، تقویت برند و کسب رتبه‌ای عالی در رقابت‌های شغلی کمک می‌کند. از دیگر مزیت‌های توسعه اپلیکیشن می‌توان به این موارد اشاره کرد:
•    فراهم کردن امکان افزایش تعامل با مشتریان و مخاطبان و کمک به کاربران از طریق تسریع و تسهیل دسترسی به خدمات
•    برندسازی و تقویت کسب‌وکار از طریق ارائه بستری مناسب برای نمایش محصولات و خدمات 
•    کمک به افزایش بهره‌وری، افزایش بازدهی و کاهش هزینه‌ها برای کسب‌وکارهای آنلاین
•    جمع‌آوری و پردازش اطلاعات مفید درباره ترجیحات کاربران برای بهبود بازاریابی


مراحل ساخت و مراحل توسعه اپلیکیشن شامل چه مواردی است؟


روش های توسعه اپلیکیشن شامل روش‌هایی همچون روش محلی، وب ویو، flutter و react native است. لازمه استفاده از این راهکارها پشت سر گذاشتن مراحلی است که بر اساس استانداردهای توسعه اپلیکیشن صورت می‌گیرند.
اصلی‌ترین مراحل ساخت و مراحل توسعه اپلیکیشن با هدف ساخت و توسعه اپلیکیشن موبایل و توسعه اپلیکیشن ویندوز برای توسعه اپلیکیشن هوشمند یا اپلیکیشن های تحت وب استفاده می‌شوند. در ادامه مطلب این مراحل را به تفصیل موردبررسی قرار خواهیم داد.


تعیین هدف، تحقیق و برنامه‌ریزی
هدف برنامه باید به‌وضوح در برنامه‌ریزی طراحی و توسعه اپ مشخص شود. بررسی نیازهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، مطالعه نیازهای موجود در بازار و تحلیل نیازمندی ها در جامعه هدف و تجزیه و تحلیل رقابت‌ها جهت یافتن فرصت‌های رشد از دیگر مراحل تعیین هدف، تحقیق و برنامه‌ریزی است.


طراحی و نمونه‌سازی اولیه
طراحی وایرفریم یا طرح اولیه از دیگر مراحل ساختن و توسعه اپلیکیشن محسوب می‌شود. این طرح باید شامل نمونه‌ای از ساختار اصلی اپ را شامل شود.


یک اپ نمونه را توسعه دهید
در این مرحله باید ایده خود را به یک اپلیکیشن نمونه تبدیل کنید. انجام این کار می‌تواند باعث شود تا خریداران امکانات اپ را به‌صورت عینی مشاهده کنند.


تست و اشکال زدایی از اپ
با توجه به بازخورد افرادی که از اپ نمونه استفاده کرده‌اند می‌توانید به تست و اشکال زدایی از اپ بپردازید.


انتشار و نصب اپ
پس از انجام آزمایشات اولیه و تست و اشکال‌زدایی نوبت انتشار و نصب است. پس از انتشار باید با دقت بر نحوه عملکرد اپلیکیشن نظارت داشته باشید و ایرادات احتمالی را به سرعت برطرف کنید.


پشتیبانی و به روز رسانی اپ
پشتیبانی و به روز رسانی اپ باید با استفاده از جدیدترین امکانات صورت بگیرد. در نظر گرفتن باگ‌ها و رفع آن‌ها، توجه به رفتار کاربران، ایجاد تغییرات درصورت لزوم و به‌روزرسانی و اضافه کردن قابلیت‌های جدید از فعالیت‌هایی هستند که در این مرحله انجام می‌شوند.


اجزاء یک اپلیکیشن اصولی چه مواردی را شامل می‌شوند؟


هنگامی که یک برنامه را توسعه می‌دهید لازم است که برخی از اجزاء اصلی و فرعی با یک‌دیگر ترکیب شوند. نحوه عملکرد برنامه به این اجزاء و چگونگی ترکیب آن‌ها بستگی دارد. اصلی‌ترین اجزاء یک اپلیکیشن اصولی از چهار بخش تشکیل می‌شوند.


Activities
Activities صفحه نمایش با رابط کاربری است که تعامل کاربر با صفحه گوشی را مدیریت می‌کند. برای مثال در برنامه واتس اپ صفحه نشان‌دهنده گفت‌وگوها یک فعالیت به حساب می‌آید.


Services
نقش سرویس‌ها در عملکرد اپلیکیشن‌ها فعال نگه داشتن یک برنامه در پس‌زمینه گجت‌هایی مانند موبایل یا تبلت است. به‌عنوان نمونه وقتی شما در واتس اپ درحال چت کردن هستید، سرویس شما را قادر می‌سازد تا در همان حال برنامه اسپاتیفای را درحال اجرا نگه داشته و به موسیقی نیز گوش دهید.


Broadcast Receivers
Broadcast Receivers رابطه میان سیستم‌عامل‌ها و برنامه‌ها را مدیریت می‌کنند. برای مثال این اجزاء پس از اتمام دانلود این موضوع از طریق Broadcast Receivers به سایر برنامه‌ها مخابره می‌شود که داده‌های جدیدی توسط دستگاه دانلود شده و برای استفاده آماده‌اند.


Content Providers
Content Providers یا ارائه‌دهندگان محتوا از طریق ارتباط دوجانبه با مدیریت داده‌ها و پایگاه داده‌ها برخی از داده‌های قابل ذخیره‌سازی را مدیریت می‌کنند.


معرفی پلتفرم های توسعه اپلیکیشن


درحقیقت پلتفرم های توسعه اپلیکیشن محیط اجرای برنامه را تشکیل می‌دهند. اندروید، iOS و Xamarin از مشهورترین و کاربردی‌ترین پلتفرم های توسعه اپلیکیشن به حساب می‌آیند.
معرفی فریم ورک های توسعه اپلیکیشن
فریم ورک های توسعه اپلیکیشن که با نام ابزارهای توسعه اپلیکیشن نیز شناخته می‌شوند در ساخت و  اجرای یک اپلیکیشن مورداستفاده قرار می‌گیرند. از فریم ورک های توسعه اپلیکیشن به‌منظور پشتیبانی از توسعه برنامه‌ و بهینه سازی عملکرد اپلیکیشن استفاده می‌شود.


هزینه توسعه و ساخت اپلیکیشن با توجه به چه عواملی تعیین می‌شود؟


عوامل متعددی بر تعیین هزینه توسعه و ساخت اپلیکیشن تاثیر می‌گذارند. از مهم‌ترین این عوامل می‌توان به زیرساخت‌های اپلیکیشن، زبان برنامه‌نویسی، روش های توسعه اپلیکیشن و پلتفرم های توسعه اپلیکیشن اشاره کرد.


سخن آخر


افزایش استفاده از گجت‌ها اهمیت توسعه اپلیکیشن را توجیه می‌کند. انجام این فرایند به‌صورت استاندارد برای تمامی کسب‌وکارهای آنلاین، شرکت‌های خدماتی و شرکت‌های ارائه‌دهنده بازی و سرگرمی و مخاطبان آن‌ها بسیار مهم بوده و جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی در عصر تکنولوژی به حساب می‌آید.

blobنسیم اصفهانی

نویسنده : نسیم اصفهانی

مطالب و مقالات بیشتر

تدوین شاخص های کلیدی عملکرد استارتاپ

تدوین شاخص های کلیدی عملکرد استارتاپ

تدوین شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPIs) برای استارتاپ شامل تعیین اهداف قابل اندا ...

مدیریت و راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی: راهنمای کاربردی برای رسیدن به موفقیت

مدیریت و راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی: راهنمای کاربردی برای رسیدن به موفقیت

کسب‌وکار آنلاین یا اینترنتی شکل مدرنی از کسب و کار است که برای فعالیت، رشد ...

بررسی استارتاپ‌ها: موفقیت‌ها و شکست‌ها

بررسی استارتاپ‌ها: موفقیت‌ها و شکست‌ها

بررسی استارتاپ‌ها به تحلیل ایده‌ها، مدل‌های کسب و کار، چالش‌ها و موفقیت‌های ...

چگونه با کمک شبکه‌های اجتماعی کسب و کارتان را رشد دهید

چگونه با کمک شبکه‌های اجتماعی کسب و کارتان را رشد دهید

شبکه‌های اجتماعی به عنوان پلتفرم‌های آنلاین برای ارتباط، اشتراک‌گذاری محتوا ...

برای ثبت دیدگاه وارد شوید ..!

موفقیت در کسب و کار رویایی است که به واقعیت تبدیل می‌شود، اگر به آن عشق بورزید و با انگیزه به آن بپردازید. تنها راه رسیدن به نتایج خوب و ماندگار، پیوستگی و تلاش مستمر است. رویای یک کسب و کار چشم اندازی در ذهن، اشتیاقی در قلب و استقامتی برای حرکت کردن در شما ایجاد می‌کند. کافیست سدهای ذهنی خود را بشکنید و از دیوارهای قطور عادت و یکنواختی عبور کنید، آنگاه می‌توانید در دریای زلال موفقیت تنی به آب بزنید. یا لطیف

پرسش امنیتی
انصراف
کلیه حقوق وب سایت برای ندیم آروین محفوظ است
لوگوی ندیم آروین