031331312270
راهبرد تجاری برند و اجزاء آن

راهبرد تجاری برند و اجزاء آن

محتوای ساده | دوشنبه , 14 آبان 1403 58
راهبرد تجاری برند مجموعه‌ای از برنامه‌ها و تصمیمات است که برای تقویت موقعیت برند در بازار و افزایش ارزش آن اتخاذ می‌شود. این راهبرد شامل تحلیل رقبا، تعیین جایگاه‌یابی برند، توسعه پیشنهادات منحصربه‌فرد، ایجاد ارتباطات قوی با مشتریان و استفاده از کانال‌های بازاریابی مؤثر است تا اهداف تجاری محقق شوند.

فهرست محتوا

برند چیست، اصول نامگذاری برند تجاری
تاثیر هوش تجاری در برند سازی
اصول تجاری سازی برند
اهداف تجاری سازی برند
فرآیندهای تجاری سازی برند
چالش‌های تجاری سازی برند در ایران

 

راهبرد تجاری برند چیست و چه اجزایی دارد؟

 

تبلیغات، بازاریابی و فروش، مدیریت برند و روش‌های تجاری‌ سازی آن، از جمله موضوعات چالش برانگیز و بسیار مهم در کسب و کارهای کنونی هستند. کسب اطلاعات کافی در زمینه هر کدام از این مفاهیم و موضوعات باعث می‌شود تا صاحبان کسب و کارهای تجاری بتوانند به پیشبرد هرچه بهتر اهداف خود فکر کرده و کسب و کار خود را توسعه و رونق بخشند. یکی از مهمترین مباحثی که باید صاحبان مشاغل تجاری به آن توجه داشته باشند راهبرد تجاری برند و یا شیوه‌ها، تکنیک‌ها و فرایندهایی است که از طریق آن‌ها می‌توانند برند خود را تجاری سازی کنند. در این مقاله به ارائه مطالبی در زمینه راهبرد تجاری برند و اجزا و عناصر آن خواهیم پرداخت و روش‌های تجاری سازی برند و اصول انجام این کار را بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم می‌خواهید بدانید راهبرد تجاری برند چیست و چه اجزایی دارد با ما همراه باشید .


برند چیست؟ اصول نامگذاری برند تجاری

 

یک برند را می‌توان احساسات و یا تفکراتی تعریف کرد که با شنیدن نام یک شرکت و یا مشاهده محصولات آن، به ذهن مخاطب هجوم می‌آورد. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت برند همان نام و عنوانی است که می‌تواند خریداران را برای رسیدن به تصمیم به خرید خود، تحت تاثیر قرار دهد.
یک نام تجاری در برگیرنده عناصری از قبیل طراحی خاص، نشانه، نماد، کلمه و یا ترکیبی از همه این عناصر است تا تصویری خاص و منحصر به فرد را در ذهن مخاطب ایجاد کند. این نام معرف یک محصول بوده و قادر است یک کالای خاص را از کالاهای رقبا متمایز کند. 
تصویر ذهنی شکل گرفته در ذهن مخاطب از یک برند با کیفیت محصولات آن شرکت پیوند خورده و با اطمینان خاطر مشتری و یا رضایت او از آن نام و عنوان تجاری همراه می‌شود. در فرایند ساخت برند و نامگذاری برند تجاری توجه به اجزا و المان‌هایی ضرورت دارد. 
از جمله این اجزا و عناصر می‌توان به پیام برند اشاره کرد و یا تن صدای آن را نام برد. شخصیت برند، تعهدات برند، هویت و جایگاه یابی برند نیز موضوعات و اجزاء بسیار مهمی هستند. برای نامگذاری برند تجاری خود باید به نکات راهبردی زیادی هم توجه داشته باشید و فرایند برندسازی را مطابق با اصول این کار انجام دهید.

 

تاثیر هوش تجاری در برند سازی

 

هوش تجاری به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن سوددهی یک سازمان در بازار رقابتی افزایش پیدا می‌کند. در این فرآیند از اطلاعات موجود استفاده هوشمندانه به عمل می‌آید. هوش تجاری در حقیقت یکی از شاخه‌های جدید در فناوری اطلاعات بوده و با تکنیک‌ها، ابزارها و برنامه‌های کاربردی بسیار زیادی در ارتباط قرار می‌گیرد. 
نقش و تاثیر هوش تجاری در برند سازی غیر قابل انکار و بسیار با اهمیت است. چراکه با استفاده از این فرآیند به تمامی اهداف مطلوب کسب و کار خود دست پیدا خواهید کرد.
هوش تجاری با بکارگیری ابزاری از قبیل اینترنت، انواع مختلف رسانه‌های ارتباط جمعی و ... نقش و سهم بسیار موثری در فعالیت‌های بازاریابی و فروش داشته و به توسعه بازارها، نام و عنوان برند و .. نیز کمک موثری خواهد رساند.

 

اصول تجاری سازی برند

 

ساخت برند گامی بسیار موثر در راستای پیشبرد اهداف کسب و کار شما و رونق بخشیدن به آن است. این کار اصول و قواعدی هم دارد که یکی از مهمترین آن‌ها شناخت رقبای کاری و تجاری شما است. باید بدانید که شرکت‌های رقیب در بازار چه فعالیت‌هایی انجام داده و چگونه به جذب مشتریان اقدام می‌کنند. 
دیگر اصل مورد نیاز برای انجام این کار، تعیین مهلت و زمان برای تصمیم گیری‌های خلاقانه است تا بتوانید ذهن خود را به میزان کافی درگیر نموده و لوگو، برچسب و یا طراحی خاصی برای خود در نظر بگیرید. 
سعی شما این باشد که به سوالاتی که در ذهنتان شکل می‌گیرد پاسخ دقیق، مناسب و مطلوب ارائه دهید و بدانید که اساساً برند شما قرار است چه مشکلی از مشتریان را حل و فصل کند و یا جذاب‌ترین ویژگی آن چیست و سوالاتی از این دست.

یکی از مهمترین اصول تجاری سازی برند درخواست کمک و مشورت از افرادی است که خارج از مجموعه شما هستند. سعی کنید به بررسی تصمیم‌های خلاقانه اقدام نمایید و از میان آن‌ها بهترین و مناسب‌ترین تصمیم را انتخاب کنید. 
نگارش یک اساسنامه و یا تدوین یک مانیفست نیز مهم است که نشان دهنده عقائد شما بوده و ساختار ارزشی کسب و کارتان را به تصویر می‌کشد. 
مطمئن باشید که برند سازی، اقدامی دشوار بوده و راه و مسیر پر پیچ و خمی را در پیش خواهید داشت. پس سعی کنید با قوای بیشتری به سمت آن گام بردارید.

 

اهداف تجاری سازی برند

 

با ایجاد موقعیت سرمایه گذاری در برند و تجاری‌ سازی آن، نقش قابل توجهی در اشباع بازار خواهید داشت. همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر شرکت‌ها و رقبای تجاری بسیار زیادی برای شما در بازار وجود دارد. اگر بتوانید در راستای تجاری سازی نام و عنوان تجارت خود به خوبی عمل کنید قادر خواهید بود در حوزه کسب و کار خود نیز تمایز داشته باشید. 
در این صورت می‌توانید بازار را اشباع نموده و درآمد و سود سرشاری را از آن خود سازید. یکی از مهمترین اهداف تجاری سازی برند، اعتباربخشی به کسب و کار شما است. با ایجاد و توسعه یک برند قدرتمند به عنوان یک حرفه‌ای در بازار شناخته خواهید شد و منحصر به فردتر از دیگران به نظر خواهید رسید. 
تجاری سازی برند شما گامی موثر در ارتقای کسب و کارتان است و به وفاداری مشتریان و شناخت بیشتر آن‌ها از کسب و کارتان کمک می‌کند. یکی دیگر از اهداف تجاری سازی یک برند بازگشت مشتریان به سمت محصولات و خدمات شما است. 
پس سعی داشته باشید به تمام وعده‌های خود به مشتریان پایبند و متعهد باشید تا هم خودشان به سمت محصولات و خدماتتان بیایند و هم شما را به دوستانشان معرفی کنند. در این صورت در هزینه‌های مربوط به تبلیغات، بازاریابی و فروش نیز صرفه جویی قابل توجهی به عمل خواهید آورد و زمان و فرصت زیادی را نیز از دست نخواهید داد. 
با تجاری سازی نام و برند به راحتی قادر به معرفی محصولات جدید و خدمات تازه خود خواهید بود و استراتژی مناسب و واضحی برای حرکت رو به جلو به دست خواهید آورد.

 

فرآیندهای تجاری سازی برند

 

برای تجاری سازی نام و عنوان کسب و کار خود باید با استراتژی‌های تجاری سازی برند آشنایی کافی حاصل نموده و مراحل و گام‌هایی را پشت سر هم طی کنید.
فرآیندهای تجاری سازی برند را می‌توان شامل گام¬هایی از قبیل تحقیقات در حوزه بازار به شمار آورد که باید پیش از آغاز به برندسازی انجام شود. باید بدانید که آیا مشتریان از حضور برند شما در بازار آگاهی و اطلاع کافی دارند یا خیر و یا این که برند شما را در قیاس با رقبا چطور ارزیابی می‌نمایند. 
همچنین باید مطلع باشید که مشتریان شما از برندتان با چه خصوصیات و ویژگی‌های مهمی یاد می‌کنند. سپس به بررسی این نکته بپردازید که چه چیزی برند شما را از رقبای کسب و کارتان متمایز و برجسته می‌کند.
در واقع چرا مشتریان باید محصول شما را انتخاب و خریداری نمایند؟ آیا به آن اطمینان بیشتری دارند و یا طول عمر و قیمت آن را مناسب‌تر می‌دانند؟
یکی از مهمترین استراتژی‌های تجاری سازی برند، انتخاب نام آن است. نام و عنوان تجاری خود را باید به گونه‌ای انتخاب کنید که پیام کسب و کار شما را به وضوح انتقال دهد. در این شرایط تنها به خاص بودن نام تجاری خود توجه نکنید. 

 

چالش‌های تجاری سازی برند در ایران

 

ساخت برند تجاری در کشور ایران با چالش‌های بسیار زیادی مواجه بوده و از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. در بسیاری از صنایع شما نمی‌توانید هیچ نام و عنوان شناخته شده‌ای پیدا کنید. تا کنون نیز تلاش مهمی برای این کار صورت نپذیرفته است. 
به همین دلیل با اتفاقاتی از قبیل مارک دوزی روبه‌رو می‌شویم که از طریق اجرای آن تولید کننده یک محصول، مالکیت خود را از دست داده و در سایه باقی خواهد ماند. یکی از مهمترین این چالش‌ها عدم حمایت دولتی است. 
همان‌طور که می‌دانید در حال حاضر بخش بسیار وسیعی از اقتصاد کشور در اختیار دولت بوده و لذا شرکت‌ها فرصت و امکان کافی برای ورود به میدان و رقابت ندارند. مشکل دیگر پیش روی تجاری سازی برند در کشور ایران عدم ثبات شرایط اقتصادی است. وجود تحریم‌ها، نبود امنیت ذهنی و روانی و ... نیز باعث شده تا صاحبان کسب و کارهای تجاری نتوانند به برندسازی دست بزنند. 
در حقیقت صاحبان مشاغل در چنین شرایطی تنها به فکر بقا هستند و کمتر به تجاری سازی برند و برندینگ فکر می‌کنند. یکی دیگر از مهمترین چالش‌های تجاری سازی برند در کشور کیفیت پایین محصولات و یا خدمات است. 
هر کدام از کسب و کارها اهداف و چشم اندازهای خاصی را برای خود تدارک می‌بینند و به مخاطبان خود وعده‌هایی می‌دهند. پس مهم است که به وعده‌های خود عمل کرده و از چشم اندازها و اهداف خود به بهترین نحو ممکن دفاع کنند. 
در حالی که بسیاری از صاحبان مشاغل تنها به شعار و تبلیغات پوچ و توخالی اکتفا کرده‌‌اند. این عامل یکی از چالش‌های تجاری‌ سازی برند در ایران است.
 

blobنسیم اصفهانی

نویسنده : نسیم اصفهانی

مطالب و مقالات بیشتر

چگونه برای استارتاپ خود سرمایه جذب کنیم؟

چگونه برای استارتاپ خود سرمایه جذب کنیم؟

جذب سرمایه استارتاپ شامل شناسایی و مذاکره با سرمایه‌گذاران، ارائه برنامه‌ها ...

وب‌سایت آموزش زبان‌‎های خارجی چگونه طراحی می‌گردد؟

وب‌سایت آموزش زبان‌‎های خارجی چگونه طراحی می‌گردد؟

وب‌سایت آموزش زبان‌های خارجی پلتفرم آموزشی آنلاینی است که به دانش‌آموزان ام ...

طراحی وب‌سایت‌ کوچینگ و مشاوره حرفه‌ای

طراحی وب‌سایت‌ کوچینگ و مشاوره حرفه‌ای

وب‌سایت کوچینگ با ارائه خدمات متنوع در زمینه رشد و توسعه فردی و سازمانی، مس ...

انواع هوش تجاری را بشناسید

انواع هوش تجاری را بشناسید

هوش تجاری به معنای جمع‌آوری، تحلیل و تبدیل داده‌های خام به اطلاعات مفید و ق ...

برای ثبت دیدگاه وارد شوید ..!

موفقیت در کسب و کار رویایی است که به واقعیت تبدیل می‌شود، اگر به آن عشق بورزید و با انگیزه به آن بپردازید. تنها راه رسیدن به نتایج خوب و ماندگار، پیوستگی و تلاش مستمر است. رویای یک کسب و کار چشم اندازی در ذهن، اشتیاقی در قلب و استقامتی برای حرکت کردن در شما ایجاد می‌کند. کافیست سدهای ذهنی خود را بشکنید و از دیوارهای قطور عادت و یکنواختی عبور کنید، آنگاه می‌توانید در دریای زلال موفقیت تنی به آب بزنید. یا لطیف

پرسش امنیتی
انصراف
کلیه حقوق وب سایت برای ندیم آروین محفوظ است
لوگوی ندیم آروین